PUUR Koffie

Wij selecteren onze eigen koffie's en laten die in Maastricht branden door Björn Aarts (de beste koffieroaster van Nederland). Samen met hem bepalen we het roastprofiel om juist die smaken uit de koffie te halen die voor onze koffie's zo typerend zijn. Dat uit zich veelal in smaakprofielen van noot, cacao en tropisch fruit. We blijven daarbij weg van het heel bittere en heel zure.

Wij kopen alleen koffie waarvan de herkomst bij ons volledig traceerbaar is. Daarbij moet een eerlijke opbrengst voor de boer ook gegarandeerd zijn. Bij voorkeur kopen we ook biologisch gecertificeerde koffie hoewel een certificaat voor ons niet zaligmakend is. Voor veel kleine biologisch werkende boeren is dat kostentechnisch ook niet haalbaar trouwens. Van de koffie's die wij inkopen vanuit Bolivia en Colombia hebben wij met eigen ogen kunnen vaststellen dat het wel biologisch en eerlijk is geproduceerd omdat we die plantages zelf hebben bezocht.

We verpakken onze koffie in kraftpapieren bewaarzakjes van 250, 500 en 1000 gram. De zakjes hebben een ventiel en een ziplock om de versheid te garanderen.

Assortiment

  • Inca (Bolivia)

  • Inca Dark Roast (Bolivia)

  • Yanaloma (Bolivia)

  • Villa Lossada (Colombia)

  • Teman Aba Mecha (Ethiopië)

  • Café La Victoria (Clombia)

  • PUUR Brasil (Brasilië)

  • Valle Verde Swiss Decaf (Peru)

  • Tairora (Papua Nieuw Guinea)